Om Klubben

Örebro Hundsällskap Brukshundklubb bildades officiellt som ideell förening våren 1994.

Från början så var inriktningen på klubbens verksamhet att hjälpa till att förbättra hundhållningen inom Örebro. Detta genom att anordna kurser i allmän vardagslydnad samt valpkurser, oavsett ålder och ras.

Med ett växande medlemsantal så ökade även intresset för att deltaga i officiella tävlingar och bruksprov.
För att kunna tillgodose medlemmarnas önskemål så blev klubben ansluten till SBK, Svenska Brukshundsklubben 1999.

Idag kan klubben erbjuda valpkurser, fortsättningskurser, tävlingskurser, rallylydnadskurser, agilitykurser m.m.
Förutom kurser med olika inriktningar så anordnar ÖHSBK lydnadsprov, bruksprov, rallylydnadstävlingar och agilitytävlingar.

2015 blev vi uppsagda av kommunen då Electroscandia skulle bygga i närheten av Munkatorp och våra planer skulle försvinna. Under tiden fick vi tillfälliga planer att använda.

Vi började med kommunens hjälp att leta med ljus och lykta efter ett nytt ställe att vara på. Det visade sig inte vara så enkelt, många ställen blev det som vi var och tittade på innan vi hittade Sannamon i april 2016.
Men jisses vad mycket det var med det som behövde ordnas. Allt från specialtillstånd från kommunen att få fortsätta använda stenkistan som avloppet går till och tillstånd från flygplatsen att sätta upp lyktstolpar på planen, fixa toalett osv.

Nu är allting klart och vi har flyttat till vårt nya ställe. Så nu hoppas vi att klubben ska få stanna där länge för det känns som om det kommer att bli ett jättebra ställe att vara på.

Vi har ca 130 medlemmar och vi hoppas även att vi får se DIG på vår klubb också !
Hos oss på Örebro hundsällskap är alla välkomna, oavsett ras, ålder eller tidigare erfarenhet!